Erzurum Kars Tur Programı
Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: Erzurum - Palandöken - Kars

Saat 06:45 da Sabiha Gökçen Havaalanında buluşma. 09:00 uçağı ile İstanbul – Erzurum uçuşu. Erzurum'da bölgede bekleyen aracımızla buluştuktan sonra. İlk olarak şehrin simgesi ve ülkenin en büyük kayak pistlerinin bulunduğu Palandöken dağına çıkış. Sonrasında öğle yemeği (ekstra). Şehrin sembolü haline gelen Çifte Minareli Medrese'yi geziyoruz. Ardından 23 Temmuz 1919 yılında Erzurum Kongresi'nin yapıldığı 23 Temmuz Kongre binası ile devam ediyoruz. Oltu Taşı üretim ve pazarlaması yapılan Taş Han'ı geziyoruz. Taş Han'da Oltu taşından yapılmış tespih, yüzük ve diğer takıları satın alabilirsiniz. Erzurum – Türk İslam Eserleri ve Etnografya Müzesini (Yakutiye Medresesi), Erzurum Kalesi ve eski evleri de gördükten sonra yolumuz üzerindeki Çobandede Köprüsünde fotoğraf çekme imkanımız oluyor. Aras Nehri'nin geniş yatağı üzerine inşa edilen köprünün bir de efsanesi var, inanışa göre köprü ayaklarının yerini bir çoban belirlediği için bu isim verilmiştir. Akşam saatlerinde Kars’a varış, otelimize yerleşme, akşam yemeği ve konaklama.



2 Gün: Ani Harabeleri - Çıldır Gölü

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından Ermenistan sınırına yakın 2012’de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınan Arpaçay’ın yanı başında kurulan Ani’ye hareket ediyoruz. Havariler Kilisesi, Büyük Katedral, Tigran Honets (Resimli Kilisesi), Selçuklu Kalesi ve Sarayı, atalarımızın Anadolu’da yaptığı ilk cami olan Ebu’l Menucehr Cami, bu tarihi mekânda göreceğimiz başlıca eserler olacaktır. Öğle yemeği (ekstra). Yemek sonrasında, 2000 mt rakımlı Çıldır Gölü‘ne doğru yolculuğa başlıyoruz. Şeytan Kanyonu ve içindeki bir tepe üzerine inşa edilmiş olan Şeytan Kalesi ve Aktaş Gölü'nün seyri ardından, ilk olarak, Türkiye’nin ilk ve tek Peynircilik Müzesi’ni görme şansımızın olacağı Boğa tepe (Zavot) Köyü olacaktır. Çıldır Gölü ziyaretimizde şartların elverdiği ölçüde, göl kenarında Kar kızaklarıyla kızak turu yapıyoruz. Ardından turumuzun sonu Otele dönüş, akşam yemeği ve konaklama.



3 Gün: Sarıkamış - Kars Şehir Merkezi

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından Sarıkamış’a hareketimiz başlıyor. Yakın tarihimizin önemli bir olayının mahalline, destanımsı bir şekilde 90 bin askerin donarak can verdiği Allahüekber Dağı eteklerindeki Şehitliği ziyaret ediyoruz. Ardından Kraliçe Katerina için yapılmış Av Köşkünü dışardan fotoğraflayıp, rehberimiz eşliğinde buranın efsanesini dinleyerek gezimize devam ediyoruz. Öğle yemeği (ekstra). Yemek sonrası Kars şehir merkezine dönüş ve panoramik tur. Tahtdüzü denilen mevkide Rusların Hollanda’dan getirilen mimar ve şehir planlamacılarının çalışmalarıyla kurulan şehirde yürüyerek yapacağımız şehir turunda; Kars Kalesi, Beylerbeyi Sarayı, Oniki Havari Kilisesi (Kümbet Cami), Osmanlı Köprüsü ve Hamamı, Rus dönemi taş yapılarının (Defterdarlık Binası, Sağlık Müdürlüğü, Belediye’nin) görüyoruz. Otele dönüş, akşam yemeği ve konaklama.



4 Gün: Kars - İstanbul

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından şehir merkezinde yöresel ürünler alış verişimizi yapmak için serbest zamanımız olacak. Bu zaman dilimi sonrası Kars Havaalanına hareket. 15:45 uçağı ile Kars – İstanbul uçuşu ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://www.albatrosturizm.com/erzurum-kars

    Feyzullah mah. Bağdat cad. Kaptan sok. No:2 D:6 Maltepe/İstanbul
    0216 459 17 71


    Bu çıktı 16.04.2024 22:34 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.