Trenle Kars ve Sarıkamış Tur Programı

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİNDE 36 SAAT

Kalkış Yerleri: Saat 05:15 Sabiha Gökçen Havaalanı giden yolcu terminalinde buluşma.
PROGRAM
1 Gün: İstanbul – Ani Harabeleri – Kars

Check in ve bagaj işlemlerinin ardından Pegasus Havayolları 07:30 uçağı ile İstanbul – Kars uçuşu. Kars’ta bizleri bekleyen aracımızla buluştuktan sonra bölge turumuza başlıyoruz. Rehberimizin anlatımları eşliğinde ilk durağımız, Ermenistan sınırına yakın 2012’de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınan Arpaçay’ın yanı başında kurulan Ani’ye hareket ediyoruz. Havariler Kilisesi, Büyük Katedral, Tigran Honets (Resimli Kilisesi), Selçuklu Kalesi ve Sarayı, atalarımızın Anadolu’da yaptığı ilk cami olan Ebu’l Menucehr Cami, bu tarihi mekânda göreceğimiz başlıca eserler olacaktır. Öğle yemeği (ekstra). Yemek sonrasında Kars panoramik şehir turumuz başlıyor. Tahtdüzü denilen mevkide Rusların Hollanda’dan getirilen mimar ve şehir planlamacılarının çalışmalarıyla kurulan şehirde, rehberimiz eşliğinde yürüyerek yapacağımız şehir turunda; Kars Kalesi, Beylerbeyi Sarayı, Oniki Havari Kilisesi (Kümbet Cami), Osmanlı Köprüsü ve Hamamı, Rus dönemi taş yapılarını (Defterdarlık Binası, Sağlık Müdürlüğü, Belediye’nin) görüyoruz. Otelimize yerleşme, akşam yemeği ve konaklama.



2 Gün: Çıldır Gölü – Sarıkamış – Kafkas Gecesi – Turistik Doğu Ekspresi

Otelde alınan kahvaltının ardından 2000 mt rakımlı Çıldır Gölü‘ne doğru yolculuğa başlıyoruz. Şeytan Kanyonu ve içindeki bir tepe üzerine inşa edilmiş olan Şeytan Kalesi ve Aktaş Gölü'nün seyri ardından Çıldır Gölü ziyaretimizi şartların elverdiği ölçüde, göl kenarında Kar kızaklarıyla kızak turu yaparak keyiflendiriyoruz. Bu güzel zaman dilimi sonrası öğle yemeği (ekstra). Yemek sonrası Sarıkamış’a doğru yolculuğumuz devam ediyor. Yakın tarihimizin önemli bir olayının mahalline, destanımsı bir şekilde 90 bin askerin donarak can verdiği Allahüekber Dağı eteklerindeki Sarıkamış Şehitliğini ziyaret ediyoruz. Buradaki anlatımları dinledikten sonra Kars şehir merkezine dönüş yapıyoruz. Serbest zamanımızın sonrası akşam yemeğimizi (ekstra) alıp, Kars’ın meşhur Kafkas gecesine (ekstra) katılmak için restaurantımızda yerimizi alıyoruz. Yöresel oyunlar, bölgesel müzikler eşliğinde güzel bir akşam geçireceksiniz. Gecenin sonunda dönüş yolculuğumuz için Tren Garına geçip Turistik Doğu Ekspresi trenine biniyoruz. Hareket saatimiz 22:20.



3 Gün: Turistik Doğu Ekspresi – Erzincan – Sivas

Yataklı ve konforlu vagonlarımızda devam eden seyahatimizde, Anadolu’nun bir çok yerleşim yeri ve eşsiz doğasının keyfini süreceksiniz. Trenimiz ilk olarak Erzincan’da saat 06:20 duracak. 09:45 buradan hareket edip saat 12:43’de Sivas’ın Divriği ilçesinde yaklaşık 3 saatlik bir mola veriyor. Bu süreçte bölge gezisi yaparak, öğle yemeğinizi (ekstra) burada alma şansınız olacak. Saat 15:26 Divriği’den hareketimiz. Süren yolculuk sonrası Trenimiz bu kez Sivas’ın Bostankaya ilçesinde 3 saatlik bir mola veriyor. Bu zaman diliminde de bölge gezisi ve akşam yemeğinizi (ekstra) yeme zamanınız olacak. 20:38 hareket saatimiz.



4 Gün: Ankara – Yüksek Hızlı Tren – İstanbul

Turistik Doğu Ekspresi treni ile yaptığımız bu keyifli yolculuk Ankara Garında saat 06:57’de son buluyor. Vagonları boşaltıp, trenden ayrılıp yakın bölgede kahvaltı (ekstra) için zamanımızı değerlendiriyoruz. Ankara Garından Yüksek Hızlı Tren ile 09:35 İstanbul seyahatimize başlıyoruz. Keyifli yolculuğumuz sonrası 14:15 İstanbul’a varış, misafirlerimizi uğurlama ve turumuzun sonu.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://www.albatrosturizm.com/doguekspresikars

    Feyzullah mah. Bağdat cad. Kaptan sok. No:2 D:6 Maltepe/İstanbul
    0216 459 17 71


    Bu çıktı 29.03.2024 00:49 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.